Počinje izgradnja banjskog kompleksa u Bečeju

Bez autora
Mar 06 2011

Predsednik vojvođanske Vlade dr Bojan Pajtić je u Bečeju potpisao Memorandum o namerama kojom je predviđena izgradnja novog turističko-zdravstvenog banjskog kompleksa u ovom gradu. U ime Vlade Republike Mađarske, koja će uz Vladu Pokrajine, takođe pružiti podršku realizaciji ovog velikog projekta, ovaj dokument potpisao je državni sekretar Žolt Bečei. Vojvođanska Vlada obezbedila je četrdeset miliona dinara za geo-termalnu bušotinu, izvorište koje će snabdevati buduću banju termalnom vodom, koja nimalo neće zaostajati za onom u Mađarskoj, jer se zapravo i radi o nalazištima istog kvaliteta.

Počinje izgradnja banjskog kompleksa u BečejuPredsednik vojvođanske Vlade dr Bojan Pajtić je u Bečeju potpisao Memorandum o namerama kojom je predviđena izgradnja novog turističko-zdravstvenog banjskog kompleksa u ovom gradu.

U ime Vlade Republike Mađarske, koja će uz Vladu Pokrajine, takođe pružiti podršku realizaciji ovog velikog projekta, ovaj dokument potpisao je državni sekretar Žolt Bečei. Memorandum su potpisali i predsednik opštine Bečej Knezi Peter i generalni direktor mađarske firme “Aquaprofit Zrt” Udud Peter, kao partneri u izgradnji novog banjskog i turističkog kompleksa.

Vojvođanska Vlada obezbedila je četrdeset miliona dinara za geo-termalnu bušotinu, izvorište koje će snabdevati buduću banju termalnom vodom, koja nimalo neće  zaostajati za onom u Mađarskoj, jer se zapravo i radi o nalazištima istog kvaliteta. Značaj ove investicije nije samo u njenim ogromnim zdravstvenim i turističkim potencijalima i otvaranju dve stotine novih radnim mesta. Zajedno sa drugim banjskim, turističkim i centrima zdravstvenog turizma i akva-parkovima u Vojvodini, kakav će biti onaj u Bačkom Petrovcu, šansu za poslovanje dobiće i brojni kooperanti, poslovni partneri, firme iz uslužnih delatnosti, čiji će rad biti neophodan kako bi svi naši budući gosti dobili najbolju i najkvalitetniju uslugu.

Izgradnja novog banjskog, turističko-zdravstvenog centra treba da bude završe u roku od dve godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik